Новини

Възобновява се дейността на клуботете по занимания по интереси към училището от 06 януари 2020г.

Продължава дейността на петте клуба по занимания по интереси7 1. Компютърен свят 2. Математиката- лесна и интересна. 3. Опознаване на човешките ценности 4. Народен хор - Славейче. 5. Театрално изкуство
На снимката: Клубове по занимания по интереси
Прочети повече

ОУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" С. ЖЕЛЕЗИНО ОБЛ. ХАСКОВО - КЛУБ "ХУДОЖЕСТВЕНО СЛОВО И ФОЛКЛОР"

На 19.12. 2019 г. Клуб "Художествено слово и фолклор" с ръководител Райна Делимоллова представи обичая Бъдни вечер на училищното тържество "НА КОЛЕДА - ВСИЧКИ ЗАЕДНО". Присъстваха заместник кметът на община Ивайловград Светла Моллова, кметът на селото Анифе Ълдъз, родителите на учениците.
На снимката: Моменти от обичая
Прочети повече

Клуб"Дигитална зона" на две години

За втора поредна година в СУ "Иван Вазов" гр. Сопот се провеждат занимания в клуб "Дигитална зона". Учениците с ръководител г-жа Видолова използват платформа за запознаване с графичния дизайн и изработват фигури и пъзели. Със своето въображение те създават проекти, които представят пред съученици си.

Прочети повече

Стартираха занимания по интереси в Професионална гимназия по транспорт „Христо Смирненски“ гр. Крумовград

През първия учебен срок на учебната 2019/2020 година в Професионална гимназия по транспорт „Христо Смирненски“ Крумовград, стартираха успешно новите дейности на Министерството на образованието и науката, съгласно Постановление № 289 от 12.12.2018 г. на Министерския съвет – Занимания по интереси. В училището са сформирани 7 групи за Занимания по интереси на учениците ни, след обобщаване на информацията относно техните интереси за участие в клубове чрез анкета. Застъпени са приоритетните области природни науки и технологии, чрез които се цели развитието на ключови компетентности на учениците.
На снимката: Професионална гимназия по транспорт "Христо Смирненски" гр. Крумовград
Прочети повече

ОУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" С. ЖЕЛЕЗИНО, ОБЛ. ХАСКОВО Клуб "Аз, природата и светът"

Изработване на картички за Коледа от учениците в извънкласна дейност по интереси - клуб "Аз, природата и светът" с ръководител Мариана Райкова.
На снимката: Коледни картички
Прочети повече

ОУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" С. ЖЕЛЕЗИНО, ОБЛ. ХАСКОВО Клуб "Аз, природата и светът"

Публична изява: Участие на учениците от клуб "Аз, природата и светът" с ръководител Мариана Райкова на Благотворителен базар на 19.12.2019 г.в гр. Ивайловград, организиран от НЧ "Пробуда 1914"
На снимката: Моменти от коледната работилница за благотворителен базар
Прочети повече

ОУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" С. ЖЕЛЕЗИНО, ОБЛ. ХАСКОВО Фотоклуб

Учениците от Фотоклуб с ръководител Данчо Йорданов направиха своите фотографии от училищното тържество "На Коледа - всички заедно" проведено на 19.12.2019 г
На снимката: Фотографии на ученици от Коледа в училище
Прочети повече

Преди постановката "Колко е важно да си сериозен 30 години по-късно"

Учениците видяха как след повече от 30 години след края на историята в „Колко е важно да бъдеш сериозен”, героите от прочутата пиеса на Оскар Уайлд отново попадат в комични житейски ситуации – този път в продължението, написано от американския драматург Том Томас. Сега историята на Гуен, Алджи, Сесили, Ърни, Бренда и Уили Джукс се развива през 1933 г. когато Голямата депресия и краха на Уолстрийт са в разгара си, Хитлер идва на власт в Германия.
На снимката: Клуб ,, Предизвикателства''
Прочети повече

Клуб ,,Приложно изкуство"

СУ „Христо Ботев” за поредна година участва в коледния благотворителен базар „За повече деца в България“, с предмети изработени от децата в клуб „Приложно изкуство,” Това е съвместна идея на Областния управител на Хасково и фондация „Искам бебе“. Фондацията подкрепя семействата, които искат да имат деца.
На снимката: Клуб ,,Приложно изкуство"
Прочети повече

Училищна медиация" към ПГХРТ "Цар Симеон Велики", организират "Подвижен Коледен базар" в подкрепа на "Българската Коледа"

Ученици от групата "Училищна медиация" към ПГХРТ "Цар Симеон Велики", организират "Подвижен Коледен базар" в подкрепа на "Българската Коледа". В часовете между 13ч. и 15ч. групи ученици ще продават домашни коледни сладки по централния площад на града. Ще посетят търговски вериги; частни офиси и кантори; държавни и общински организации. НЕКА ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА ДАРИМ НАДЕЖДА НА ДЕТЕ В БЕДА! Събраните средства ще бъдат преведени по сметката на "Българската Коледа", а платежното нареждане ще бъде сканирано и публикувано на страницата на училището.
На снимката: Училищна медиация" към ПГХРТ "Цар Симеон Велики", организират "Подвижен Коледен базар" в подкрепа на "Българската Коледа"
Прочети повече
12