Новини

Живота и делото на Дмитрий Иванович Менделеев

На 29.05.2018 г. се проведе публична изява по извънкласна дейност "Дигитална академия" с ръководител Искрена Иванова. Изявата бе посветена на Деня на химията. Учениците представиха проучване в електронен вариант, свързано с живота и делото на Дмитрий Иванович Менделеев. Показаха снимки и факти от живота на великият учен, които са малко известни до момента. На събитието присъстваха учители и ученици от други класове.
На снимката: Живота и делото на Дмитрий Иванович Менделеев
Прочети повече

"Сръчни и цветни"

На 29.05.2019 г. в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"-гр. Елхово, област Ямбол се проведе заключителната изява на групата за занимания по интереси "Сръчни и цветни" с ръководител госпожа Виолета Трифонова. "С вълнение и трепет" бе изпълнена класната стая. Темата на занятието бе "Хвърчило". Децата работиха по шаблони, апликираха, изрязваха, рисуваха и оцветяваха. В края на часа показаха изработени пъстри, шарени, уникални хвърчила. За положения труд всички участници от групата "Сръчни и цветни" получиха награди и подаръци. Атмосферата бе изпълнена с много емоции, усмивки и вдъхновение.
На снимката: група за занимания по интереси "Сръчни и цветни"
Прочети повече

Изява на младите ни спортисти

Учениците от спортен клуб към ОУ " Д-р Петър Берон",с. Чернолик взеха участие в ученическите спортни игри и взеха заслужени първи места на скок дължина и хвърляне на малка плътна топка под ръководството на своя учител г-н Орхан Салим.
На снимката: Нашата спортна гордост
Прочети повече

Биоразнообразие на растенията в България

Учениците участващи в "Биоразнообразието на растенията в България " с ръководител Стоилка Костова, засадиха цветя и дървета в училищния двор.
На снимката: Засаждане на растения и дървета в училище
Прочети повече

Биоразнообразие на растенията в България

Учениците участващи в "Биоразнообразието на растенията в България " с ръководител Стоилка Костова, засадиха цветя и дървета в училищния двор.
На снимката: Засаждане на растения и дървета в училище
Прочети повече

Биоразнообразие на растенията в България

Оценката на дейността на учениците участващи в "Биоразнообразието на растенията в България" с ръководител Стоилка Костова, посещавайки градински център в гр. Берковица им вдъхна самочувствие и увереност, че това, което правят, е значимо.
На снимката: Посещение на градински център в град Берковица
Прочети повече

"Математиката е лесна и интересна"

Днес, 29.05.2019 г. в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"-гр. Елхово, област Ямбол се проведе последното занятие на групата за занимания по интереси по математика " Математиката е лесна и интересна" с ръководител Валентина Балтова. Пред своите родители учениците показаха отлични знания за аритметичните действия с числата до 100 и изработиха различни картини с познатите им геометрични фигури. За отличната работа по време на занятията участниците от групата "Математиката е лесна и интересна" получиха специална грамота и подарък танграм.
На снимката: група за занимания по интереси "Математиката е лесна и интересна""
Прочети повече

Видеозаснемане - поредна награда на Национален конкурс

Славчо Ивайлов Костов, ученик от 12-в клас на ПГТМ „Христо Ботев“, участник в клуб за занимания по интереси, е класиран на 2-ро място на Националния конкурс „Възкресение Христово“ – 2019 г., организиран от Българската Патриаршия, в Раздел Фотография, IV-та възрастова група – 9-12 клас. Целта на конкурса е да стимулира творческите заложби и изяви на деца и ученици, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност и поощрява интереса им към съхраняване на българските ...
На снимката: „Трепет в детски длани“
Прочети повече

Национален конкурс - награди за изяви по интереси

Учениците от 10-а клас на ПГТМ „Христо Ботев“ Иван Цветанов Триловски и Николас Драгомиров Донкински се класираха на 2-ро място на шестия Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси за децата и учениците за учебната 2018/2019 година на МОН. В тазгодишното издание участват 1717 произведения от Молдова, Франция, Испания и всички 28 областни центъра на Република България в разделите есе, рисунка и мултим ...
На снимката: Разходка до Ботевград
Прочети повече

Изложба - базар " Великденска работилничка"

На 25.04.2019г. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Крушовица, общ. Д. Дъбник, обл. Плевен се проведе изложба - базар « Великденска работилничка» на групата за занимания по интереси « Малки предприемачи» с ръководител - г-жа Кристин Тодорова. Децата представиха изработената великденска украса, коята предварително беше оценена. Приложиха на практика знания за длъжностите продавач- консултант и касиер. Научиха се да изчисляват разход, проходи и краен резултат. Сред гостите ...
На снимката: Клуб "Малки предприемачи"
Прочети повече
123456