Новини

Участие в благотворителен концерт

На 28.03.2019 год. участниците в клуб „Да танцуваме заедно“ от ОУ“Христо Смирненски“ с ръководител г-жа Даринка Тошева взеха участие в благотворителен концерт „За Ники“, организиран от СНЦ „Потомци на Дуло“ – град Кубрат. Габриела и Кристиана изпълниха песента „За моята слънчева България“. Малките танцьори зарадваха зрителите с изпълнението на композиция от танци „Чуй ме , Дилмано!“. Най-артистични бяха солистите Кристиана, Габриела и Цветомир.
На снимката: Участници в клуб „Да танцуваме заедно“
Прочети повече

Жените в мините. Среща разговор с Десислава Атанасова

На 26.03.2019г. учениците от клуб "Млад журналист" с ръководител Марияна Бунева при СУ"Отец Паисий" гр.Мадан проведоха среща разговор на тема :"Жените в мините" с Десислава Атанасова и Ива Чавдарова.
На снимката: Клуб "Млад журналист"
Прочети повече

Клуб Ръгби

Учениците от клуб " Ръгби " си припомниха правилата на играта. Усъвършенстваха индивидуалната техника с топка- овладяване и подаване, хващане и подаване с обръщане, кръстосано подаване и бягане напред- подаване назад.

Прочети повече

Природата и ние

На 14.03.2019г. децата от клуб "Природата и ние" имаха представителна изява - ревю с костюми изработени от найлонови торбички. Децата се забавляваха докато изработваха своите костюми, които по-късно представиха пред свои съученици. Бяха много креативни и разбира се доволни !

Прочети повече

„Движение и здраве“

На 15.03.2019 година в Основно училище „Димитър Петров“ се проведе представителна изява на учениците от група за занимания по интереси „Движение и здраве“. Идеята да се движим, да водим здравословен начин на живот ни провокира да направим урок на тема „Здравословно хранене“. На фона на презентация, учениците запознаха присъстващите с видовете здравословни и нездравословни храни, изработиха хранителна пирамида, изготвиха индивидуално здравословно меню.

Прочети повече

Излет в околностите на Варна

Ученици от клуб Екотурист и клуб Нашата земя хубава от ПГГСД "Николай Хайтов" гр. Варна проведоха излет в околностите на Варна.
На снимката: Сред природата
Прочети повече

Компютърни рисунки с програмата MC Paint

Учениците от ОУ "В. Левски" с. Беглеж, общ. Плевен вече втори месец се включват с голяма желание в заниманията по интереси "Първи стъпки в ИТ". Проявяват творческо мислене и показват усвоените знания за работа с програмата Paint. Използват инструментите за работа с графичния редактор. Очакват с нетърпение всяко следващо занятие.
На снимката: Интересноооо.....Можем!
Прочети повече

клуб „Оказване на първа медицинска помощ“

В клуб „Оказване на първа медицинска помощ“ учениците от 5-ти до 7-ми клас имат възможност да се научат, как да поддържат основните жизнени функции на човека при катастрофа, как да реагират при кръвотечение и задушаване, как се прави правилно превръзка при травми на кости и обездвижване на стави и други. Практическите занимания са свързани с придобиването на много нови знания през изживяването на емоционални моменти.
На снимката: „Оказване на първа медицинска помощ“
Прочети повече

Kлуб "Дребосъчетата около света"

Децата от клуб "Дребосъчетата около света" се запознаха с видовете носии в България. Изработиха карта с фолклорните области и отбелязаха на нея характерните костюми.

Прочети повече

Клуб „МЕГО“ (морал, етика и гражданско образование)

В Клуб „МЕГО“ (морал, етика и гражданско образование) по атрактивен и забавен за учениците начин се представят и дебатират различни теми от гражданското образование, базирани на морала вписан в законовите разпоредби на България. Във вид на съдебно дело учениците влизат в роли на съдия, адвокат, прокурор, подсъдим, потърпевш, различни вещи лица и разиграват процес по наболели за обществото ни теми като: „Злоупотреба с наркотични вещества, алкохол, цигари, енергийни напитки и вредните последствия ...
На снимката: Клуб „МЕГО“ (морал, етика и гражданско образование)
Прочети повече
12345678