Новини

" Великден" - постановка в театрално студио "Да съхраним българския фолклор"

На 23.04.2019 година в ОУ "Христо Смирненски" - с. Житница се изнесе постановката " Великден" . По повод най - светлите пролетни празници - Лазаровден, Цветница и Великден учениците от театрално студио " Да съхраним българския фолклор" разказаха за българската фолклорна традиция и показаха обичаи и ритуали от народния ни празничен календар.
На снимката: ОУ "Христо Смирненски", с. Житница
Прочети повече

"Музей на математиката"

На 24.04.2019 г. групата за занимания по интереси "Математиката - лесна и интересна", в която участват ученици от 7 клас с ръководител Боряна Борисова, съчетавайки знания по математика и умения по ИТ изготви и представи публично свои проекти върху различни теми по математика.
На снимката: Проект "Признаци за еднаквост на триъгълници"
Прочети повече

Великденска изява на клуб "Математиката - лесна и интересна"

На 24.04.2019 г. ученици от 5 и 6 клас на СУ "Димитър Маринов" град Лом към клуб "Математиката-лесна и интересна" с ръководител Валентина Иванова, изготвиха и представиха своите проекти на геометрични тела, съчетавайки знания и умения по Математика и ИТ!
На снимката: "Нашите проекти"
Прочети повече

Посещение на Мандра "Свежест" - с. Коняво, област Кюстендил

Групите за занимания по интереси - "Българска национална кухня" и "Растения и животни" посетиха Мандра "Свежест" с цел запознаване на учениците с преработването на млякото до получаване на млечни продукти. Учениците наблюдаваха с интерес производствения процес. Дегустацията на продуктите се превърна в истински празник.

Прочети повече

Традиционна българска баница

Учениците от групата за занимания по интереси - "Българска национална кухня" - направиха традицонната баница със сирене. Те с интерес участваха в процеса на приготвянето й и почерпиха своите съученици с вкусната баница.

Прочети повече

Билките в България

Групата за занимания по интереси "Растения и животни" се запознаха с традиционните билки, растящи в България. За тяхното разпространение, ползата от употребата им и важност за здравето на хората. Те научиха, как се добиват, обработват и съхраняват с цел запазване вкусовите им и лечебни качества.

Прочети повече

Посещение на Черепишки манастир

Учениците от групите за занимания по интереси посетиха Черепишкия манастир. Запознаха се с неговата история. Видяха характерните забележителности, скални образования и растения по поречието на Искърското дефиле. Научиха за традиционните български ястия приготвящи се само по този край.

Прочети повече

Посещение на природната забележителност - пещерата Леденика

Учениците от групите за занимания по интереси "Растения и животни" и "Българска национална кухня" посетиха природната забележителност - пещерата Леденика. Те с интерес разгледаха скалните образувания приличащи на различни фигури. С голямо възхищение се любуваха на светлинното шоу представено в пещерата. Научиха как са се образували сталакмити и сталактони. Запознаха се с растителния и животинския свят на Врачанския балкан и характерните за района ястия.

Прочети повече

Спортна стрелба

Учениците от групата за занимания по интереси "Спортна стрелба" направиха състезание за най-бърз и точен изстрел. Състезанието се проведе под ръководството на господин Кенов, като най-добрия стрелец беше награден. Беше истински празник за участниците и публиката.

Прочети повече

Да дадем живот на цветята

За по-красиво и зелено училище учениците от клуб "Природни науки и екология" към ОУ "Христо Ботев" гр. Бургас, кв. Долно Езерово засяха семена на цветя.
На снимката: Засяване на цветя
Прочети повече
12345678910...