Новини

Народни танци — представителна изява

Участниците в заниманията по интереси към клуб “ Народни танци” представиха изучените хора и танци на празника на с. Катуница, който се проведе на 18.05.2019 г. на стадиона в селото.
На снимката: Народни танци
Прочети повече

Клуб " Приложни изкуства" - 7 клас

В клуб „ Приложни изкуства – 7 клас“ учениците от седми клас, учениците рисуват натюрморти, монотипии, изработват декупажи, рисуват на стъкло. Техните творби бяха представени на изложба в училище СУ " Димитър Талев".
На снимката: представителна изява
Прочети повече

Клуб "Гласовете на Талев"

Клуб "Гласовете на Талев" участва в редица представителни изяви - Пролетен концерт в Дом за стари хора град Добрич, изпращане на абитуриенти и награждаване на първенците на СУ „Димитър Талев“, мини концерт на СУ „Димитър Талев“. "Гласовете на Талев" приобщи и другите ученици към магията на музиката, и създаде интерес у тях към нея.
На снимката: Представителни изяви
Прочети повече

Фолклорна група "Шарено коланче"

Фолклорна група "Шарено коланче" взе участие в конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои към регионална библиотека " Сава Допроплодни" гр. Сливен. Изработихме кукли на герои от българската народна приказка Златното момиче. Фолклорната група представи и драматизация на приказката Дядо и ряпа по повод 90 годишнината на нашето училище.
На снимката: Деца от фолклорна група "Шарено коланче"
Прочети повече

КЛУБ "Млад природолюбител"

Клуб "Млад природолюбител" изработиха интересни предмети от отпадъчни материали, които бяха показани на патронния празник на училището. Представиха презентация "Ние сме приятели на природата", която приключи с ревю на дрехи от отпадъци. Погрижиха се за градинката в английския двор на училището, като показаха истински умения за грижа към растенията.
На снимката: Деца от клуб "Млад природолюбител"
Прочети повече

Клуб " ТЕАТРАЛНА РАБОТИЛНИЧКА"

Забавното приключение в света на приказките на малките първокласници доведе до редица спектакли и изяви през учебната година.
На снимката: "Карнавал"
Прочети повече

Клуб"ВОЛЕЙБОЛ"8-10 клас

Учениците от СУ"Димитър Талев"взеха участие в общинския етап на училищните игри,който се състоя в зала Добротица град Добрич. Класираха се на второ място.
На снимката: Клуб"ВОЛЕЙБОЛ"8-10 клас
Прочети повече

Клуб"ВОЛЕЙБОЛ"5-7 клас

Учениците от СУ"Димитър Талев"взеха участие в общинския етап на училищните игри,който се състоя в зала Добротица град Добрич. Класираха се на второ място. На снимката: Клуб"ВОЛЕЙБОЛ"5-7 клас
На снимката: Клуб "Волейбол"5-7 клас
Прочети повече

Клуб"Мажоретен състав"

Клубът даде възможност на децата да разгърнат своите творчески заложби и да покажат на сцена танцовите си умения.Клубът взе участие в: - пролетния концерт в дома за стари хора; -на фестивала на детския танц"Бялата лястовица",където завоюва 1място в категорията "Характерни танци"; -на благотворителния бал на ЦДГ 20; -в концерта по повод изпращането на абитуриентите и награждаването на учители и ученици; -в мини-концерта на начален етап; -в международния конкурс за мажоретни танци"Златен помпон"- Албена 2019г,където завоюва 3 място в категорията Танц с помпони
На снимката: Мажоретен състав при СУ"Димитър Талев"
Прочети повече

Клуб „STEP BY STEP в WebIT“

Представителната изява на клуб „STEP BY STEP в WebIT“ бе осъществена съвместно с клуб „Общувай с мен, общувам с теб“ с ръководител Иванка Михайлова и клуб „IT-WARRIORS“ с ръководител П. Димитров. Ученици представиха пред публика своите проекти - web сайтовете и презентации по различни теми, свързани с интернет пространството, изнесоха интересна информация за историята на интернет и любопитни факти за интересни личности, свързани с компютрите.
На снимката: Представителна изява
Прочети повече
123