Новини

Биологията - интересна и достъпна

Шестокласниците Благовест Тушев и Християн Серафимов от 199 ОУ „Св. Ап. Йоан Богослов”, гр. София от групата за занимания по интереси „Да навлезем в науката с игри“ участваха в Петия конкурс за изработване на модели на обекти, процеси и явления „Биологията – интересна и достъпна”. Те получиха специалната награда на журито за модел с изразени междупредметни връзки на тема „Зайците на Фибоначи”.
На снимката: Биологията - интересна и достъпна
Прочети повече

Театрално студио "Млад актьор"

На 15.05.2019 година във форума на 199 ОУ "Свети Апостол Йоан Богослов", гр. София се проведе представителна изява на театрално студио "Млад актьор". Представлението "Объркани приказки" беше чакано с интерес от ученици и родители. Младите актьори играха ентусиазирано, превъплътиха се в образите на известни приказни герои, представени по нетрадиционен начин. Ехтеше смях и музика. Актьори и публика се забавляваха взаимно.
На снимката: Объркани приказки
Прочети повече

„Надолу по вълшебната река“

На 20 май 2019 година се проведе съвместна представителната изява на двете групи „Сценографи“ и „Артисти“. Децата представиха постановката „Надолу по вълшебната река“ по Едуард Успенски. Те сами направиха декорите и част от костюмите за спектакъла и го поставиха пред ученици и гости на 199 ОУ. Тъй като декорът е доста сложен и се наложи да бъде завъртан по време на представлението, за да се смени обстановката, имаше нужда и от двама млади сценични работници, които да помагат на артистите.
На снимката: „Надолу по вълшебната река“
Прочети повече

Клуб "Работилница за красота"

Красота в златно от "Работилница за красота".
На снимката: ОУ "Христо Смирненски" село Въглен
Прочети повече

Клуб "Работилница за красота"

Красота с цветя от "Работилница за красота"

Прочети повече

Абитуриентски бал на Випуск 2019 – слово, съчетано с музика и танц

На 15.05.2019 г., учениците от 11а клас на ПГЕБ ,,Проф. д-р Асен Златаров“, гр. София с ръководител Лилия Велкова, организираха прекрасно тържество по случай изпращането на Випуск 2019. Директора на гимназията инж. Наталия Вълчева произнесе прочувствени слова към абитуриентите и ги приветства да не напускат България. Випускниците развяваха българското знаме, произнесоха благодарствени слова към своите учители и поднесоха цветя. На събитието присъстваха всички учители, ученици, родители и гости, които в края на тържеството извиха кръшно българско хоро.
На снимката: Абитуриентски бал
Прочети повече

"Изобразително изкуство"

Ученици от ПГСАГ "Кольо Фичето" участваха в конкурс на Лесотехнически университет за „Дървесен вид на годината”, даващ начало на седмицата на ландшафтната архитектура. В конкурса можеха да участват както студенти на ЛТУ, така и ученици от професионалните гимназии в цялата страна. Темата на конкурса тази година беше - "Инвазивните чужди дървесни видове в България". Бургас бе представен от учениците от специалност "Парково строителство и озеленяване” посещаващи дейност по интереси "Изобразително ...
На снимката: Стоян Стоянов
Прочети повече

Медал от "Флора Бургас" 2019 за учениците от групата по интереси "Изобразително изкуство"

Учениците спечелиха медал от провеждащата се в момента изложба на цветя с международно участие "Флора 2019". Темата на цветното изложение е "Цветно". Медалът е в категория „Най-добър експонат според посетителите“. Посетителите на цветното изложение имаха възможност да гласуват за своят любим експонат от изложението. Наградата се присъжда за първи път. Отличното представяне дължим на учениците посещаващи дейност по интереси "Изобразително и приложно изкуство" с ръководител ланд.арх. Томас Ахчия ...
На снимката: Колаж от снимки
Прочети повече
12345