Събития

2019-04-30 | 08:00 | Национален исторически музей

Урок по родолюбие

С много ентусиазъм и вдъхновение, ученици от 203 . Профилирана езикова гимназия "Свети Методий" посетиха Националния исторически Музей в град София. Те се потопиха в невероятната атмосфера на историческите епохи, припомняйки си основни събития от българската история. Посещението в музея се оказа вълнуващо приключение за нашите ученици, които с любознателността си, с обичта си към родната история, култура и традиции, доказаха, че са достойни за уважение млади хора!

На снимката: Вдъхновен исторически разказ

Прочети повече
2019-04-28 | 10:00 | Градски парк

Фолклорна формация „Хороводец“ участва на Великденския събор в Ботевград

Фолклорна формация „Хороводец“ – Клуб за занимания по интереси при ПГТМ „Христо Ботев“, Ботевград, с ръководител Нина Петкова се включи в четвъртото издание на Великденския събор в Ботевград. Съборът бе открит на 28 април 2019г. в градския парк. В пъстрата празнична програма на това емблематично събитие за нашия град танцьорите се представиха с два танца: „Лазарки“ и „Шопско хоро“. Танцовата формация радва жителите на общината с изпълненията си.

На снимката: Шопско хоро

Прочети повече
2019-04-27 | 10:00 | СУ"Отец Паисий", град Кърджали

ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ - Група за автентичен фолклор “Славейче”

Когато светът се подготвя за най-светлото събитие в своята история – Христовото Възкресение – малките паисиевци поднесоха своя подарък – Великденски концерт, с който стоплиха сърцата на своите родители, близки, възпитатели и гости. В навечерието на Лазаровден, Цветница, Възкресение децата от група за автентичен фолклор „Славейче“ от IV Г клас при СУ „Отец Паисий“ превърнаха очакването на светлите празници в тържество на красотата, танците, игрите, песента и музиката.

На снимката: Група за автентичен фолклор “Славейче”

Прочети повече
2019-04-26 | 10:00 | Пещера Ухловица

Екскурзия до пещерата Ухловица

На 26.04.2019г. учениците от клуб “Млад журналист“ с ръководител Марияна Бунева при СУ“Отец Паисий“гр.Мадан, проведоха екскурзия до пещера Ухловица .Уникална природна забележителност окичена с много красиви образувания, изваяни от водата и от въздушните течения – дендрити и хеликтити, които приличат на малки каменни слънца, типичните за всяка пещера сталактити, сталагмити и каменни водопади

На снимката:

Прочети повече
2019-04-25 | 13:40 | СУ „Отец Паисий”

Великденси благотворителен базар

Благотворителна инициатива днес на 25.04.2019г. отново организираха младите мисионери от работилничка "Ръка за помощ" в СУ"Отец Паисий" гр.Мадан . Спазвайки традицията, със смях и веселие боядисваха яйца, проявиха се като бъдещи кулинари и предложиха "кулинарните си шедьоври" на благотворителен базар. Искрени благодарности на родителите, които подкрепиха каузата, с която ще помогнат на дванадесетокласниците в нужда. За щастие събраните средства дават възможност да изненадат абитуриентите от ВИПУСК 2019г. в деня на изпращането им от СУ"Отец Паисий" гр.Мадан.

На снимката: Работилничка "Ръка за помощ"

Прочети повече
2019-04-25 | 10:00 | Първо основно училище "Св. св. Кирил и Методий"

Група за занимания по интереси "Бъди доброволец – намери своята кауза"

На 25.04.2019г. в ПБЗН и БЧК бе проведена публична изява за популяризиране на постиженията и способностите на учениците и творческите резултати от работата в групата ,,Бъди доброволец – намери своята кауза”. Учениците от І ОУ ,,Св.св. Кирил и Методий” гр. Монтана показаха своите умения по темите: Първа долекарска помощ при измръзване и общо охлаждане на организма; Първа долекарска помощ при слънчев и топлинен удар и Първа долекарска помощ при термични и химически изгаряния. Те се класираха за ...

На снимката:

Прочети повече
2019-04-25 | 16:00 | ОУ "Отец Паисий" - Русе

Модно ревю

Заниманията по интереси завърши с модно ревю с костюми направени от отпадъчни материали. Децата с интерес изработиха своите облекла. Госпожа Джурова също помогна в подготовката. Учениците дефилираха под звуците на музика и показаха своите атрактивни костюми.

На снимката: Модно ревю

Прочети повече
2019-04-25 | 13:00 | ПХГ "Свети Свети Кирил и Методий"

изява на група по занимания по интереси "Посланици на здравето"

Днес в ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ се състоя кулинарно изложение на тема „Здравословно хранене“. Негов инициатор са учениците, включени в грепа по занимания по интереси „Посланици на здравето“. Свои маси подредиха всички класове, но се оказа, че никак не е лесно да се готви здравословно. Почти всички бяха наблегнали на сладкиши, с красив външен вид и пълни с нездравословни, но вкусни вещества. При тази ситуация, на журито като че ли не му беше много трудно да класира представените блюда. Оце ...

На снимката: кулинарно изложение

Прочети повече
2019-04-25 | 13:00 | ПХГ "Свети Свети Кирил и Методий"

изява на група по занимания по интереси "Посланици на здравето"

кулинарно изложение

На снимката:

Прочети повече
2019-04-25 | 13:05 | ОУ "Елисавета Багряна" Сливен

Математиката около нас

Учениците от клуб „ Математиката около нас “ разработиха проект на тема „Питагорова теорема“. Разработването на проекти в клуба по математика е дейност, която в хода на изпълнението разкрива пред младите хора необятни простори. Изработвайки и представяйки проект, учениците се зареждат положително за следващи проучвания и изяви. След като вече са вкусили от това удоволствие, децата сами оценяват колко полезно е то в процеса на усвояване на знания. Това има дава един успешен старт за предстоящото НВО.

На снимката:

Прочети повече
12345678910...