Събития

2020-02-26 | 10:30 | ОУ „К. ФОТИНОВ“ град Лом

Не на тормоза, но не за ден!

На 26.02.2020 година училището се изпълни с розов цвят, с усмихнати лица и добри намерения. Със своите позитивни послания учениците показаха, че „ Денят на розовата фланелка” не е само днес и сега. Споменът за този ден трябва да е във всички и занапред с дела да се докаже, че заедно можем да променим себе си и света около нас. Нека да не е само един ден на толерантност, търпимост и позитивизъм! Нека така да е и утре и след това! Нека така да е и занапред! За да пренесат този дух на ...

На снимката: Не на тормоза, но не за ден!

Прочети повече
2020-02-21 | 12:25 | СУ"Отец Паисий" гр.Мадан

Да посрещнем Баба Марта

Учениците от Клуб "Сръчни ръце" с ръководител Ирина Сандова при СУ"Отец Паисий" гр. Мадан се приготвят за посрещане на Баба Марта. В правенето на мартеници, с удоволствие, се включиха и присъстващите родители.

На снимката: Учениците от клуб "Сръчни ръце"

Прочети повече
2020-02-19 | 12:00 | СУ "Васил Левски"

Публична изява на школата по ИТ при СУ „Васил Левски“

На 15.02.2020 година излезе от печат втория празничен брой на вестник „Букет“, който се издава от школата по ИТ по проект „Занимания по интереси“. На патронния празник на училището учениците от 10 клас поднесоха на гостите, родителите и учениците втория брой, посветен на Апостола на свободата. В продължение на месец изготвиха вестника, поместиха седем публикации, форматираха подходящи изображения и всеки ученик по свое усмотрение изработи забавна/историческа страница. Всички вестници са качени н ...

На снимката: Разпространихме втория брой на вестник "Букет"

Прочети повече
2020-02-19 | 15:00 | класна стая на 5 б клас

Математика- лесна и интересна

Клуб „ Математика” е насочен към потребността на мотивираните ученици да изучават по-обстойно математиката, да развиват математическите си способности и да се подготвят за НВО.

На снимката: Подготовка за НВО

Прочети повече
2020-02-19 | 09:30 | ОУ „К. ФОТИНОВ“ град Лом

В памет на Васил Левски

В памет на Васил Левски На 19 февруари учениците от Основно училище „Константин Фотинов“ град Лом тържествено отбелязаха 147 години от трагичната гибел на Апостола на българската свобода Васил Левски. В памет на Дякона поетичен рецитал изнесоха участници в клубовете по интереси „В света на поезията“ и „Ние можем повече“ с ръководители Петя Томова и Пепка Крумова. Възрожденски песни изпълниха четвъртокласниците от клуб „Фотиновски звънчета“ под ръководството на Сияна Борисова.

На снимката: В памет на Васил Левски

Прочети повече
2020-02-19 | 09:00 | ОУ Стоян Михайловски

Изява на клуб Маркетинг в туризма

Членуващите в клуба Маркетинг в туризма ученици представиха свои разработки във връзка с представянето и информацията на известни културни, исторически и природни забележителности, намиращи се на територията на община Варна. Показаните и подробно обяснени обекти са част от обучителната програма на клуба за учебната 2019 – 2020 година за ученици споделящи идеята за неформално обучение по Маркетинг в туризма.

На снимката: по време на изявата

Прочети повече
2020-02-17 | 15:40 | СУ "Васил Левски"

Изява

На 17.02. 2020 год. учениците от клуба за занимания по интереси „Информационни технологии за втори клас” проведе своята първа изява пред родители и гости. Децата показаха, какво са научили за компютъра и неговите възможности през първия учебен срок. За малките второкласници беше важно да докажат на своите родители, че компютърът е интересен, но и книгите са много важни. Затова направиха своя първи е-проект – читателски дневник. Изявата завърши с поздравления за успешното справяне и пожелания за успешна работа през втория срок от директора на училището господин Борисов.

На снимката: Първи е-проект – читателски дневник

Прочети повече
2020-02-17 | 16:00 | ОУ "Отец Паисий" - Русе

Представителна изява на учениците от групите за занимания по интереси "Българче - I клас" и "Българче - II-IV клас"

На 17 февруари 2020 година в Основно училище "Отец Паисий" се състоя публичната изява на клуба по народни танци "Българче", включен в заниманията по интереси. В изявата взеха участие всички ученици, записани в клуба, които са разделени в две групи - "Българче - I клас" и "Българче - II-IV клас". Занятието се проведе в аулата на училището, която беше препълнена с хора, проявили интерес към него - в това число директорът и заместник-директорите на училището, класните ръководители на ученицит ...

На снимката: Българче

Прочети повече
2020-02-14 | 13:00 | ОУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ", каб.23

ПРИРОДНИТЕ НАУКИ ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ НАУКИ - ТЕЛА И ВЕЩЕСТВА

Изследване свойствата на телата и изграждащите ги вещества. Интегриране на знания и умения по биология, физика, химия, човекът и природата, география,математика, информационни технологии, изобразително изкуство. Учениците бяха разделени на три екипа. Задачите бяха от различни области, обединени от знания за картофа- пресмятане на плътност (след измерване на маса и обем), веществата, от които са изградени, пресмятане на количеството въглехидрати, свойства и състав на глюкозата, фотосинтеза, рН, х ...

На снимката: Интердисциплинарен урок - Природните науки заедно с другите науки

Прочети повече
2020-02-13 | 15:00 | ОУ ,,Христо Ботев''

Клуб ,,Природата около нас''

Темата, по която е работено с децата - ,,Водата и нейните свойства''. Единият час - работа по предварително подготвен лист за водата, нейните свойства и значението й за човека, растенията и животните. Изследване на някои от свойствата на водата - разтворимост. Вторият час учениците изработиха плакат на тема - Вода.

На снимката: Водата и нейните свойства

Прочети повече
12